Peppes Pizza – en strid om navn og rettigheder

I de seneste dage har et bestemt sagskompleks fået en del opmærksomhed i dagspressen. Det drejer sig om en varemærkesag vedrørende nordens største pizzarestaurant kæde, norske Peppes Pizza.  Den norske pizzagigant mener, at i hvert fald to danske spisesteder med lignende navne bryder med varemærkeloven.

Invictus Advokater repræsenterer de to danske spisesteder i denne strid med den norske pizzagigant, der kræver, at spisestederne skifter navn.

Den norske pizzagigant henvendte sig til de to spisesteder, og har givet dem frist til fredag d. 16. februar til at ændre navn, så Peppes ikke indgår i navnet.

Indehaverne af de to spisesteder nægter dog at ændre navn, umiddelbart i hvert fald. Indehaverne mener ikke, at alle krav i henhold til varemærkeloven er opfyldt, og har derfor bedt den norske pizzagigant om yderligere dokumentation.

Samtidig har et af spisestederne eksisteret i mere end 20 år under navnet Restaurant Peppe’s, og vil derfor meget nødigt opgive det brand, som de har skabt i lokalsamfundet gennem årene. Spisestedet gør derfor også gældende, at spisestedets navn kan bestå ved siden af varemærkerne tilhørende pizzagiganten.

 

I henhold til varemærkelovens §25 skal den norske pizzagigant kunne dokumentere, at de beråbte, ældre varemærker reelt er blevet brugt gennem de seneste fem år, ellers kan varemærkeregistreringen helt eller delvist udslettes med mindre, at der findes rimelig grund til, at varemærket ikke reelt er blevet brugt i Danmark.

Partner i Invictus Advokater, Morten Hertz, har denne kommentar til sagen: ”Varemærkesager kan til tider umiddelbart fremstå som klare og tydelige, men når man får gravet lidt i sagen, viser der sig ofte et væsentligt mere nuanceret billede. Dette er også tilfældet i denne sag, og vi tager kampen op”

Invictus Advokater varetager selvfølgelig vores klienters interesser, og arbejder på at skabe gode resultater for vores klienter, også i disse sager.

Dagspressen skriver i øvrigt om sagen:

Tv Øst: Små pizzeriaer i knibe: Norsk pizzagigant gør krav på deres navn

https://www.tveast.dk/artikel/norsk-pizzagigant-sagsoeger-smaa-danske-pizzeriaer

Ekstra Bladet: Gigant på rov i Danmark: Vil tvinge restaurant til at skifte navn

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/gigant-paa-rov-i-danmark-vil-tvinge-restaurant-til-at-skifte-navn/7037242